Week 30-2010

25-7

Leersum - Rondom Huize Broekhuizen.
Rond 15.00 uur begint het te regenen.
En nog even verder met mijn eigen flitserhandleiding. De linker is op de P-TTL stand gemaakt en de rechter op de A-stand. In die A-stand schakelt hij bij tegenlichtsituaties automatisch minder lichtafgifte in... SUPER flitser hoor!
26-7

Een groot gedeelte van de dag ben ik bezig geweest om mijn eigen flitser handleiding te maken op de computer. Dat vergt behoorlijk wat tijd want ik ben niet zo handig met Word. Volgende week heb ik met Greet en Agnes een dagje afgesproken om er samen mee aan de slag te gaan. Dan moet ik natuurlijk wel enigzins goed beslagen ten ijs komen... ;-) Maar hij is zover klaar en ik heb hem keurig uitgeprint en in een mapje gedaan. Enne... knap geflitst hè, zonder dat je reflecties ziet in dat plastic mapje... ;-)
Hoe meer het aanwezige licht de kans krijgt  "te absorberen" des te meer de sfeer behouden blijft. Zowel de belichting in de camera als op de flitser op - 0,3 EV belichtingscompensatie en de flitser indirect via het witte gordijn aan mijn achterkant laten flitsen.
ISO 200 - F4 - 1/40

ISO 200 - F 3.5 - 1/30
ISO 200 - F 8 - 1/60
ISO 200 - F 6.3 - 1/60
Zoals je ziet krijgt de foto steeds meer een geflitst (wit) karakter. Hij wordt steeds "killer" van kleur naarmate hij meer flitslicht moet afgeven om tot een goede belichting te komen doordat je een kleiner diafragma / snellere sluitertijd kiest. Met een nog kleiner diafragma / snellere sluitertijd overbrugt hij de flitsafstand niet meer met indirect flitsen en wordt de foto onderbelicht.
27-7

Vanmiddag met Greet door Nijmegen geslentert. We proberen een beetje straatfotografie. Best moeilijk, de eerste foto's zijn voorzichtig van "achterkanten", maar naarmate de middag vordert krijgen we een klein beetje meer lef.
Hé, hem ken ik! Toen ik nog in Nijmegen werkte zat hij talloze malen in de bus bij me.
Hé Jan !
In het Hunnerpark belanden we tussen een bruiloft.
Vanaf het Hunnerpark lopen we langs de Waalkade.
Ik probeer een "schot vanaf de heup"... Nou ik probeer er meer als één maar dit was de enige waar wat op stond ;-)
En vanaf de Waalkade naar het Kronenburger park.
De derde kegel.......... ;-)
Tijd voor een kop thee.
Op de Grote Markt.
Wat zou dit zijn? Wie het weet mag het zeggen.
Greet brengt me ALTIJD aan de drank.... ;-)
28-7

Vanmiddag komt Paula flitsen. Zij heeft een parapluutje en dergelijke en we proberen een beetje de stroboscoopstand (heet dat zo?) van mijn flitser uit. Moet ik me nog meer in verdiepen, maar is zeker grappig.
Het duurt even voor we alles aan de praat hebben.
Wapperen met een sjaal.
Naarmate hij meer flitsjes afgeeft legt hij meer bewegingen vast... is ook wel logisch natuurlijk. Eén hand in beweging want met die andere moet ik de afstandsbediening aansturen. Waar je al niet druk mee kunt zijn...;-)
© Paula Loonen 2010
29-7

We worden steeds betere "vrienden"... m'n flitser en ik.... Wie had dat ooit kunnen bedenken!
En ik maak nog een aanvulling op m'n handleiding.
En een overzicht van wat ik a.s. dinsdag aan Agnes en Greet wil gaan uitleggen. Ja, ja dames, het wordt een serieus dagje... ;-) Zet je maar schrap. Wat allemaal daarover blijf ik nog een beetje vaag.
31-7

Vandaag een dagje naar Texel. We nemen de fietsen mee. We vertrekken (heel) vroeg en hebben om 7.30 uur de boot naar Texel. Tot ongeveer 9.30 uur is het droog maar dan gaat het helaas voor de rest van de dag regenen. Maar ja, je laat je door het weer toch niet van je plannen afbrengen, dus toch 62 km op het tellertje vandaag. Met de boot van 15.30 uur weer terug. Dan zijn we ondanks de regenkleding nat genoeg. De paar keren dat ik ooit eerder eens op Texel was regende het ook, ik denk dat het daar gewoon altijd regent.
"High key" meeuwen.
Nog van afgelopen dinsdag, die man op die oude brommer. Omgezet naar zwart/wit.